The Royal Forums Coat of Arms


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
  #21  
Old 08-07-2003, 05:59 AM
Tina's Avatar
Courtier
 
Join Date: May 2003
Location: Irgendwo im Nirgendwo, Germany
Posts: 684
Schwangere Prinzessin Mette-Marit meldet sich für Dauerlauf an

Oslo (dpa) - Die im vierten Monat schwangere norwegische Prinzessin Mette-Marit will Ende August bei einem Dauerlauf über zwei Kilometer für Gesunde und Behinderte in ihrer Geburtsstadt Kristiansand mitmachen. Wie die Organisatoren am Dienstag bestätigten, hat sich die Ehefrau von Kronprinz Haakon für den Hobby- Lauf am 30. August, elf Tage nach ihrem 30. Geburtstag, angemeldet.

Bei der Veranstaltung werden 2000 Teilnehmer erwartet. Mette-Marit erwartet Ende Januar ihr erstes Kind nach der Hochzeit mit Kronprinz Haakon vor zwei Jahren.

© dpa - Meldung vom 05.08.2003 15:14 Uhr

web.de
  #22  
Old 08-24-2003, 01:25 PM
Heir Apparent
 
Join Date: Jan 2003
Location: , Canada
Posts: 3,209
www.dagbladet.no

Mette-Marit kom ikke inn

Det hjalp lite å være gravid og kongelig da kronprinsesse Mette-Marit ville inn på Arcimboldo, kafeen på Kunstnernes Hus, seint fredag kveld.
ASLE HANSEN
Søndag 24. august 2003 10:16,
oppdatert 10:40

Arcimboldo er et populært sted, særlig fredager. Da Mette-Marit og hennes følge med vakter ankom utestedet rundt midnatt fredag, var det lang kø utenfor, og kronprinsessen måtte snu med uforrettet sak.

- Demokratisk kø
- Køen på Arcimboldo er blitt veldig stor på fredager. Så stor at vi måtte begynne med dørvakter for et år siden, sier innehaver Morten Dreyer. Dreyer var ikke selv til stede på fredagen, men sier at utestedet ikke fører noen spesiell policy overfor gravide eller kjente gjester.

- Vi praktiserer en demokratisk form for køordning. I køen på Arcimboldo er alle like. Vi har mange stamgjester, og kronprinsessen er langt fra det eneste kjente mennesket som gjester stedet, sier han.

- Misforståelse
Assisterende restaurantsjef Wenche Lindeberg var på jobb da kronprinsessen dukket opp med sitt følge. Lindeberg er tydelig på at utestedet pleier å gi Mette-Marit særbehandling. Hun forteller at utestedet hadde intensjoner om å la den gravide kronprinsessen slippe forbi køen.

- Mette-Marit er her ofte, og det er vi glade for. Vi pleier alltid å hente henne inn når det er kø, fordi vi forstår at det er verre for henne enn andre kjente mennesker å bli stående i køen på grunn av paparazzifotografer og slike ting. Det var bare en misforståelse at hun måtte snu i går. Dørvaktene hadde tenkt til å hente henne inn, men hun kom med et helt hoff. De sto litt spredt og det tok litt tid. I mellomtida ombestemte hun seg og gikk, forklarer Wenche Lindeberg på Arcimboldo. Lindeberg beklager at det ble som det ble.

- Det er i vår interesse at kronprinsesse Mette-Marit er her og har det bra, understreker hun.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	DI_6oc26kzs.jpg
Views:	3111
Size:	21.0 KB
ID:	11727  
  #23  
Old 08-24-2003, 01:28 PM
Heir Apparent
 
Join Date: Jan 2003
Location: , Canada
Posts: 3,209
Translated by Marianne from the Royal News and Views message board:

A late friday night in Oslo ...

CPess MM wasn't the only one who wanted to enter a very well-known club in Oslo.

When she arrived - around midnight - she just had to join the crowd, waiting to get inside.

The owner later explained that she isn't the only VIP who likes to get inside .. so they all have to wait their turn!

Although another colleague later said that MM, more often than not, usually is invited inside sooner than others .. due to all press-attention and what not..

Anyway..this time it took too long and MM and her large accompagnying group turned around and left...
  #24  
Old 10-02-2003, 11:14 AM
liv's Avatar
liv liv is offline
Courtier
 
Join Date: Sep 2003
Location: , Germany
Posts: 889
Mette-Marit doesn´t really look like a 6month prgnant woman.Or what´s your opinion?
__________________
Has somebody recorded the christening of Ingrid Alexandra?It was so nice to see all of them together as a happy family...
  #25  
Old 10-02-2003, 11:28 AM
Serene Highness
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 1,042
No, I think she looks about right.
  #26  
Old 10-02-2003, 03:04 PM
Courtier
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 619
Quote:
Originally posted by Bubbette@Oct 2nd, 2003 - 10:28 am
No, I think she looks about right.
I think she looks wonderful. I think that her cloth is always very unique.
  #27  
Old 10-06-2003, 11:53 AM
Courtier
 
Join Date: Apr 2003
Location: , Philippines
Posts: 749
Princess Mette-Marit seems very happy with her life now. She seems very contented with a new child coming next year and a happy life. It is very evident when she is doing her duties.
In the previous picture, while she was talking to maybe a large audience, what celebration was it?
__________________
Never let go of anyone that you could not go a day without thinking about. There just might be a very good reason why they're always on your mind. Sometimes, it's the brain that knows too well what the heart tries so hard to deny
~ ~ Anonymous ~ ~
  #28  
Old 10-18-2003, 07:51 PM
Heir Apparent
 
Join Date: Jan 2003
Location: , Canada
Posts: 3,209
www.dagbladet.no

Mette-Marit er så lykkelig at hun nesten ikke tør tro det. Og så nervøs for tv-kameraer at hun trenger hjelp.

- HVA JEG DRØMMER OM?

Kronprinsesse Mette-Marit lar blikket gli ut gjennom bilvinduet. Vi er midt på Mosseveien, midt i trafikken, og alle ser oss: Vi kjører A3. En svart limousin fra Slottet, med sikkerhetsvakter og sjåfør. Det er en bil som gjør deg nervøs, ikke bare for å si noe feil, men for å sitte feil.

Kronprinsessen er langt, langt borte.

- Hmmm. Drømmer om?
Vi har kjørt fra Slottet til fanfarer fra garden. Ankommet Vestby skole til hurrarop fra barn med viftende flagg. Vi har hørt elever fra sjuendeklasse spille «Yesterday» på blokkfløyte, og en hel gymsal synge «Fader Jakob» på etiopisk:
Wandme Jakob/
Wandme Jakob/
Tanya hoo .
De yngste jentene vi møtte har alle drømt om å bli prinsesse.
Men hva drømmer kronprinsessen om?

- JEG TROR DET er dette: å få bo på Skaugum med dem som står meg nærest. Det er oppfyllelsen av mine drømmer. I møtet med naturen der, med trærne, og med tanken på å få dele dette med dem jeg bryr meg mest om, blir jeg helt overveldet. Vi er midt i en venteperiode, kronprinsen, Marius og jeg. Vi venter på flytting og på babyen. Folk snakker om at ventetida går så sakte. Jeg synes tida bare flyr. Jeg har det så bra. Det er ikke noe jeg mangler.

Hun trekker pusten.
- Det måtte i så fall være en tur til Mongolia.

METTE-MARIT ER TV-aksjonens høye beskytter. I år går den til Redd Barna, og hjelpeprosjekter over hele verden. Den handler om å gi unger som knapt har ris eller vann anledning til å gå på skole. Til å forandre livet sitt, realisere drømmer. Vi har nettopp snakket om kronprinsessens egen skolegang, da hun lærte å lese. Og det er her Mongolia kommer inn i bildet.

- Jeg var en bokorm da jeg var liten. Levde meg inn i en helt annen verden. Det har betydd veldig mye for meg. Jeg var enormt opptatt av «Britta», sånne hestebøker, enda jeg egentlig er litt redd for hester. Og «Den Sorte Hingsten», ei bok om ville hester i Mongolia. Det er en drøm å komme dit, ta den transsibirske jernbanen og hoppe av i Ulan Bator. Det har jeg faktisk tenkt å gjøre. Se hvordan det går med hestene mine!
- Leser kronprinsessen fortsatt mye?
- Jeg pleier å bruke sommerferien. Før leste jeg mye , både gode bøker og tull. Det er jo slik en finner ut hva en liker. Jeg ser det på Marius, i den alderen han er nå, at å lære å lese og regne, det gjør noe fint med selvfølelsen. Selv prøver jeg å følge litt med i norsk litteratur. Men jeg har jo hatt så mye «lekser», både fra Slottet, NORAD og Redd Barna.


KRONPRINSESSEN ER PÅ JOBB. To ganger i uka møter hun opp i NORAD, der hun jobber i et team som arbeider med prosjekter i Zambia og Malawi. Der har aids-katastrofen ført til at forventet levealder er under 35 år. Mette-Marit har lært bistand og utvikling på universitetet i London. Hun har med seg en tykk mappe dokumenter.
- Jeg får bruke mye av det jeg har lært. Tankegangen var nok mer radikal på skolen, men Norge ligger jo langt foran på bistand. Jeg skulle gjerne reist og sett på prosjektene våre, men nå er det slik, da, at vi skal ha barn i januar.
- Formen er god?
- Veldig god. Det var den sist også. Men nå må jeg slutte å lese i bilen, ellers blir jeg kvalm. Det er varmt her, er det ikke? Hallo der foran, kan vi få litt kulde baki her?


ORDFØREREN MØTER HENNE med kjedet om halsen. Rektor hilser ærbødig. Ei lita jenta blir så lettet når hun er ferdig med å presentere Etiopia for kronprinsessen og et koppel med pressefolk at hun roper: «Jippi! Jeg klarte det!».
Mette-Marit smiler og nikker. Prøver å se hvert enkelt barn. Det er bare et par hundre av dem.
- Jeg har hatt en enorm læringsprosess siden jeg giftet meg. Nå som jeg føler meg tryggere på form, kan jeg begynne å fokusere på tema. Jeg er ikke redd for at noe skal gå galt mer. Men nå går vi inn i en prosess der jeg forhåpentligvis blir mamma til mange. Du spurte om hva jeg drømmer om: mange, mange barn!
- Mange, mange ?

-Ja, vi får jo se da. Jeg gleder meg til å få en liten «pakke» igjen, en som ligger inntil brystet. Vi får se når trassalderen kommer. Kronprinsen og jeg er heldige som har økonomisk mulighet til å få mange barn. Marius er nå seks og et halvt, og det er ingenting som gir meg mer glede enn å følge ham.
- Hva er han opptatt av?
- Å få seg nye venner. Å være ute. Sykle. Bygge hytter. Dyr. Det er fint for oss at han er så aktiv, for da blir vi dratt litt ut.


BARN SOM SULTER, misbrukes, utnyttes og er syke. Å jobbe med Redd Barna når man selv er gravid og skal sette til verden et lite kongebarn, er en kraftig oppgave.
- Jeg kjenner ganske mye på det, i den tilstanden jeg er i. Jeg kan ikke se barn som har det vondt på TV uten at det berører meg veldig. Jeg har ikke de sperrene som jeg vanligvis greier å sette opp, men jeg tenker at det er sunt.
- Sunt?
- Vi er så heldige i Norge. I det ligger et ansvar. Vi må lære barna våre solidaritet. Redd Barna gir skolebarn i Norge muligheten til å hjelpe andre barn. Jeg har et veldig fint referansepunkt i min egen sønn, jeg har snakket mye med ham om andre barns situasjon. Etter at vi så Barne-TV i går spurte jeg: «Forstår du hvorfor vi jobber med dette?» «Ja,» sa han, «det er fordi barna i Afrika ikke skal dø!» Barn snakker i store bokstaver. På skolen til Marius har de et prosjekt der de lærer empati. De snakker om sjalusi, lærer hva det er. Noen hadde fått en motorsykkel, som Marius ble veldig sjalu på. Det ga oss en anledning til å snakke om det.
- Det er lett å miste motet i bistandsarbeid, stilt overfor så mye nød?
- Jeg tror det er viktig å få fram det budskapet at «alle monner drar». Hvis en hjelper ett barn, så hjelper en jo et barn.


REDD BARNA HAR vært opptatt av å integrere Barnekonvensjonen i norsk lov, og vil at det enkelte barns rettigheter skal gjelde i alle sammenhenger.
- Norge har som et rikt land flere muligheter for å hjelpe barn enn fattige land, muligheter til å påvirke. Hvis ikke vi bryr oss, hvem skal da gjøre det? Du kan ikke vente at afrikanske land, som har så mange utfordringer, skal tenke på å redde barn i Bosnia fra sexhandel. Dette er veldig vonde tema, men vi har ingen rett til å skyve dem bort for det. Jeg blir opprørt, som mor og som menneske, over at ikke alle barn har like rettigheter.
- Reagerer kronprinsessen på at barn som kommer til Norge, for eksempel som enslige asylsøkere, ikke får samme vern som norske barn?
- Det er klart vi har et ansvar der. Mer kan jeg ikke si om det, synes jeg.
- Kan man se skolegang for barn uavhengig av nød og krig?
- Der synes jeg Redd Barna gjør et fantastisk arbeid i å gjøre skolen tilgjengelig. Undervisningen legges til kveldstid og i mobile klasserom. Dersom barnet ikke kan komme til skolen, lar de skolen komme til barnet.


EGENTLIG SKULLE kronprinsessen vært i Etiopia. Hun hadde gledet seg, ville se i praksis det hun hadde lest seg til. Men så ble hun altså gravid. På Vestby skole får hun etiopisk brød med sterk saus, en smak av reisen som ble innstilt. Mette-Marit hører tålmodig på barn etter barn, som forklarer, viser og legger ut om sitt etiopiske skoleprosjekt. Hun pynter muffins med fem elever fra klasse 4b. Kakene skal loddes ut til inntekt for TV-aksjonen. Kronprinsessen får melis og nonstop og gelétopper. Så må hun klare seg selv.
- Er dere nervøse? spør hun barna, og nikker mot TV-kameraene.
- For nå er jeg kjempenervøs!
I sitt første intervju, til Dagsavisen, fortalte Mette-Marit at hun gråt i to dager første gang hun så seg selv på forsiden av ei avis. Har hun vennet seg til det?
- Nei, jeg synes det er fælt fremdeles. Å ha så mye fokus på seg, det tror jeg aldri jeg blir helt vant til. Jeg er så ukomfortabel med TV at jeg må gjøre noe med det. Øve kanskje. Jeg bare kjenner at all intelligens renner ut av meg, ordforrådet ryker, mimikken stivner. Men tror du noen egentlig liker å være på TV? Det kan jeg ikke forestille meg. Kanskje Fredrik Skavlan, det er noen få mennesker som ser helt avslappete ut. Men de er få.


FORRIGE GANG jeg traff kronprinsessen, var på et møte i Oslo Redaktørforening. Da var hun rasende.
- Det er godt å være litt sinna iblant. Jeg tenkte at det må da være grenser for hva vi skal tåle, for hva barna våre skal tåle. Det er klart at de må ha de samme rettighetene som alle andre barn. Det må norsk presse ta på alvor, og det er det viktigste budskapet jeg kan gi. Generelt synes jeg norsk presse er blitt mye flinkere. Men det blir jo begått noen overtramp, og hver gang er en gang for mye for meg.
Hun lener seg tilbake og blåser ut en sint sky.
- Jeg blir fortsatt like opprørt. Men det får bare være sånn. Jeg lurer på hvordan disse menneskene ville opplevd det hvis jeg skulle gjort det samme med deres familie: Stukket et kamera opp i ansiktet på barna deres på søndagstur?
- Det blir vel ikke akkurat mindre press på det nye barnet.
- Nei, det gjør det nok ikke.
Hun stryker seg over magen.
- Stakkars lille vennen.


BILEN GLIR UT fra Vestby skole kvart over tolv presis. Barn og lærere vinker oss av gårde. Mobbing er et av temaene TV-aksjonen fokuserer på. Kronprinsessen mener norske lærere er flinke.
- Jeg blir rørt av hvor mye de jobber med empati og mot mobbing. Det er nydelig å se førsteklassinger lære å være sammen. Før var det slik at man skilte bråkebøtter i klasserommet. Nå fokuserer man på å jobbe seg gjennom konfliktene.
- Har kronprinsessen vært redd for at Marius skulle bli mobbet?
- Når man er liten handler mye om å være som de andre, og vi er jo en ganske annerledes familie. Det er klart det har vært en tanke. Men vi har nesten vært mer opptatt av at våre barn ikke skal bli mobbere. Marius er utrolig åpen og sier fra når han ikke har det bra. Jeg merker det raskt på ham også. En mors dårlige samvittighet er godt utviklet.
- Har kronprinsessen selv blitt plaget noen gang?
- Heldigvis ikke, men jeg husker hvor slitsomt det var å være liten. Det er de sterkestes rett som gjelder.
- Jenter er ofte fæle med hverandre på venninnefronten?
- Ja, sånn sett er det greit å ha en gutt. De slåss kanskje litt, men så er de ferdige med det. Jenter er beinharde.


KRONPRINSPARET FIKK ros da de stilte opp på første skoledag sammen med Marius' far. Synes hun alle barn har rett til kontakt med begge foreldrene?
- For oss føles det veldig naturlig. Vi har et godt forhold. Den norske familiestrukturen har endret seg enormt. Det er mye positivt med det, fordi det er en langt større åpenhet - problemer takles på en helt annen måte. Jeg tror det gagner barn. Men de nye familiesituasjonene gir også en økt sårbarhet. En skal ha stor navigasjonsevne og integritet i forhold til barna sine, klare å ikke overføre voksenproblemene på dem. Men det spørs jo hvor mye overskudd man har. Hvis man står der midt i en skilsmisse, må man innse at barna blir tapende innimellom. Jeg tror løsningen er å prate med barna.
- Kronprinsessens barn vokser opp i helt ulike familietyper?
- Jeg husker da Marius og jeg var alene. Det var en helt annen innstilling til meg da jeg ble alenemor den gang. Og det er bare sju år siden! Jeg ble så ofte provosert av måten jeg ble sett på som alenemor. Jeg er veldig glad for at det har foregått en endring i dette synet. Er det ikke slik at halvparten av norske barn fødes utenfor ekteskap nå? Det må alle forholde seg til. For barn er det utrolig viktig å oppleve at alle er like mye verdt, uavhengig av familiesituasjon og økonomi.


A3 STOPPER PÅ rødt lys i Vika. En ungdomsskolegjeng stirrer på bilen. Så får de øye på henne. Leppene deres former seg: Men det er jo ...? De hviner og vinker. Kronprinsessen vinker igjen.
- Nå har de fått dagen sin. De kan komme hjem og si at de har sett Mette-Marit! Men se på de trærne, da, på fargene! Jeg synes det er så deilig med høsten.
- Enkelte blir deprimerte når bladene faller?
- Ikke jeg. Jeg blir bare glad. Vintermånedene er mye tyngre. Nå som vi er blitt en familie og har begynt å bruke Nordmarka, er Oslo blitt en helt annen by for meg.
- Går dere på ski?
- Jeg har ikke vært glad i det tidligere. Jeg kan huske at mamma og pappa dro meg ut på lange skiturer da jeg var liten og det var jo - forferdelig. Nå ser jeg at noe av gleden ved å bli forelder er å være den som fører tradisjonene videre. Marius er veldig god i slalåm. Men jeg skal gjerne innrømme at det er vanskelig å motivere hamtil de lange langrennsturene.


PÅ GRESSBAKKEN FORAN Slottet, omtrent der Eli Hagen kjørte feil, ligger det et ungt par og kliner. De enser verken bilen, kronprinsessen, sammenstimlingen eller fanfaren fra garden. De bare kysser, limt sammen av høstsol og kjærlighet. Kronprinsessen ler.
- Det er litt søtt, da. Jeg tror oslofolk virkelig føler at denne parken er deres.
- Savner kronprinsessen noensinne det frie singellivet?
- Nei! Jeg savner faktisk ingenting derfra. Jeg er så lykkelig nå at jeg nesten ikke tror det går an.
- Jøje meg!
- Men det er sant! En grunnleggende lykkefølelse.
- Hvor kommer denne lykken fra?
- Tilhørigheten i en familie vi har skapt selv. Ikke skjønner jeg hvordan vi har fått det til. Men det er svaret på drømmene mine. Det hender selvfølgelig at jeg er lei meg. Men de fleste dager våkner jeg og er glad, sier kronprinsessen og smiler skrått.
- Det er ganske spesielt for meg. •
hdu@dagbladet.no


Første gang publisert: lørdag 18. oktober 2003
Attached Images
 
  #29  
Old 10-18-2003, 07:52 PM
Heir Apparent
 
Join Date: Jan 2003
Location: , Canada
Posts: 3,209
www.dagbladet.no
Attached Images
 
  #30  
Old 10-18-2003, 08:41 PM
Courtier
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 619
Quote:
Originally posted by Alexandria@Oct 18th, 2003 - 6:52 pm
www.dagbladet.no
Mette-Marit, She looks so Happy! :flower: wonderful!
  #31  
Old 12-07-2003, 12:52 AM
hrhcp's Avatar
Royal Highness
 
Join Date: Sep 2003
Location: , Canada
Posts: 1,937
Quote:
norwegianne  Posted: Dec 3rd, 2003 - 9:57 am

... the baby can't stay inside forever
Meaning ? :) :flower:
__________________
"Every decision is right for its time."
  #32  
Old 12-07-2003, 07:42 AM
norwegianne's Avatar
Majesty
 
Join Date: Nov 2003
Location: Rogaland, Norway
Posts: 6,043
Quote:
Originally posted by King Christian@Dec 7th, 2003 - 12:52 am
Quote:
norwegianne*  Posted: Dec 3rd, 2003 - 9:57 am

... the baby can't stay inside forever
Meaning ? :) :flower:
Well, it would eventually become damned uncomfortable...

Whether or not Mette-Marit actually delivers on the due date is another matter.
__________________
  #33  
Old 12-07-2003, 09:44 AM
liv's Avatar
liv liv is offline
Courtier
 
Join Date: Sep 2003
Location: , Germany
Posts: 889
Maxima´s baby will be born soon,now let´s wait for another royal baby :flower:
__________________
Has somebody recorded the christening of Ingrid Alexandra?It was so nice to see all of them together as a happy family...
  #34  
Old 12-07-2003, 09:47 AM
Josefine's Avatar
Majesty
 
Join Date: Nov 2002
Location: , Sweden
Posts: 9,520
Quote:
Originally posted by liv@Dec 7th, 2003 - 3:44 pm
Maxima´s baby will be born soon,now let´s wait for another royal baby :flower:
now?


:P

what about school and work......
  #35  
Old 12-07-2003, 10:07 AM
liv's Avatar
liv liv is offline
Courtier
 
Join Date: Sep 2003
Location: , Germany
Posts: 889
We were waiting for the beginning of maxima´s child´s birth so long and from now on we and the rest of all royalwatchers will wait for Mette´s baby
__________________
Has somebody recorded the christening of Ingrid Alexandra?It was so nice to see all of them together as a happy family...
  #36  
Old 12-19-2003, 07:18 PM
Majesty
 
Join Date: Aug 2003
Location: East of the sun and west of the moon, United States
Posts: 6,408
"A majority of Norwegians think the new royal heir due in January will be named either Olav or Ingeborg. The public will be kept guessing, however, until the first Council of State is held after the birth.

Crown Prince Haakon and Crown Princess Mette-Marit can't reveal the name they've chosen at the hospital. Instead, Norway's constitution decrees that the name of a new prince or princess must be announced at a Council of State.

That means the baby's father himself will inform government ministers at the council, since he's acting regent while his father King Harald recovers from cancer surgery.

The Council of State (Statsraad) normally meets every Friday morning at the Royal Palace in Oslo. If the birth occurs just after a council, however, an extraodinary session can be called.

After the name is revealed to the government ministers assembled for the council, the prime minister will announce it publicly.

When Princess Martha Louise gave birth last spring, her new daughter's name was announced at the National Hospital. That's because Maud Angelica Behn wasn't granted the title of "princess," even though she's in line to inherit the throne.

The crown couple's baby is due January 22. The palace reported earlier this week that Crown Princess Mette-Marit's pregnancy has progressed normally and that she's in "fine form."

She attended a concert this week featuring her sister-in-law, Princess Martha Louise, who sings with the Oslo Gospel Choir. Crown Princess Mette-Marit left the concert early, however.

"She felt a bit unwell and went home," reported palace spokesman Sven Gjeruldsen. "But she's not sick and it was nothing dramatic."
__________________
WYAO
  #37  
Old 12-19-2003, 07:30 PM
Heir Apparent
 
Join Date: Jan 2003
Location: , Canada
Posts: 3,209
Quote:
Originally posted by Dennism@Dec 19th, 2003 - 7:18 pm
"A majority of Norwegians think the new royal heir due in January will be named either Olav or Ingeborg. The public will be kept guessing, however, until the first Council of State is held after the birth.
I am not too familiar with Norwegian names, but these names sound incredibly old-fashioned.

And while I think that naming one's child after ancestors is a nice honour to bestow to the memory of your loved one and in hopes that your child may carry on the spirit or good personality of your family member, I hope that these names will be middle names for Haakon and Mette-Marit's child, rather than the first name.

I like what Willem and Maxima did in that they honoured Beatrix by making one of Catharina-Amalia's middle names Beatrix, but not her first name. Perhaps Haakon and Mette-Marit will consider doing something like that.
  #38  
Old 12-19-2003, 08:08 PM
anna's Avatar
Aristocracy
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 184
Quote:
Originally posted by Dennism@Dec 20th, 2003 - 1:18 am
Crown Prince Haakon and Crown Princess Mette-Marit can't reveal the name they've chosen at the hospital. Instead, Norway's constitution decrees that the name of a new prince or princess must be announced at a Council of State.
I cannot see that the constitution says anything about the annoucement of that kid's name has to be done in a state council - the law demands that the storting (parliament) is informed - so a hospital announcement will be OK this time too - lik it was done with Maud Angelica Behn.

Article 6 :
When a Princess or Prince entitled to succeed to the Crown of Norway is born, her or his name and time of birth shall be notified to the first Storting in session and be entered in the record of its proceedings.

The Constitution of the Kingdom of Norway

The Constitution, as laid down on 17 May 1814 by the Constituent Assembly at Eidsvoll (with subsequent amendments, the most recent being of 23 July 1995).

http://odin.dep.no/odin/engelsk/norway/sys...k000-b-f-a.html
__________________
HRH Prince Christian
  #39  
Old 12-20-2003, 09:29 PM
Heir Apparent
 
Join Date: Jan 2003
Location: , Canada
Posts: 3,209
VG
Attached Images
 
  #40  
Old 12-20-2003, 10:12 PM
hrhcp's Avatar
Royal Highness
 
Join Date: Sep 2003
Location: , Canada
Posts: 1,937
won't a dress be more becoming than pants ?
__________________
"Every decision is right for its time."
Closed Thread


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mette-Marit's visit to Washington DC; 2003 Jacqueline Crown Prince Haakon, Crown Princess Mette-Marit and Family 8 01-07-2013 01:28 AM
Crown Princess Mette-Marit's Eveningwear Part 1: March 2005 - March 2009 kwanfan Archives 405 03-22-2009 01:50 PM
Name Haakon And Mette-Marit's Baby Josefine Crown Prince Haakon, Crown Princess Mette-Marit and Family 139 01-24-2004 05:49 PM
Popular Tags
#alnahyan #alnahyanwedding #baby #princedubai #rashidmrm #wedding abolished monarchies africa bevilacqua birth british camilla home caroline christenings coat of arms crest defunct thrones empress masako espana fabio bevilacqua fallen kingdom football genealogy grace kelly grand duke henri grimaldi harry history hobbies hotel room for sale jewels king king charles king george king philippe lady pamela hicks list of rulers mall coronation day movies order of the redeemer overseas tours pamela hicks pamela mountbatten preferences prince albert monaco prince christian princeharry princess alexia princess of wales q: reputable place? queen alexandra queen camilla queen elizabeth ii queen elizabeth ii fashion queen ena of spain royal christenings royal initials royals royal wedding scarves spain spanish history spanish royal family state visit state visit to france switzerland tiaras william wiltshire woven


All times are GMT -4. The time now is 01:07 PM.

Social Knowledge Networks
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2023
Jelsoft Enterprises