The Royal Forums

The Royal Forums (http://www.theroyalforums.com/forums/)
-   Princess Märtha Louise, Ari Behn and Family (http://www.theroyalforums.com/forums/f115/)
-   -   Märtha and Ari in Vanity Fair (http://www.theroyalforums.com/forums/f115/m-rtha-and-ari-in-vanity-fair-14313.html)

Alexandria 08-30-2003 06:10 PM

Märtha and Ari in Vanity Fair
 
1 Attachment(s)
www.dagbladet.no

Skulle vært et actionbilde

Tidligere i sommer viste Dagbladet Vanity Fair-bildene av Mette-Marit og Haakon, men Märtha og Ari foran Kongsseteren - sittende på reinskinn i lusekofter - vekker nok enda mer oppsikt.

Vanligvis er vi nemlig vant til å se forfatteren og eventyrprinsessen i langt mer trendy omgivelser.

Bildene ble tatt 20. februar, og inngår i Vanity Fairs jubileumsutgave. Magasinet, som nå er på gata i USA og Europa, har fotografert en rekke av de mest kjente unge kongelige i Europa - deriblant prins William av Wales, kronprins Felipe av Spania og kronprinsesse Victoria av Sverige.

Fotografen valgte en urnorsk setting for Märtha og Ari, og dermed tok han ikke særlig hensyn til Norges Turistråd.

Stereotypt bilde
De skulle nemlig ønske at Märtha og Ari stilte i en annen positur - ettersom bildet i Vanity Fair bidrar til å befeste stereotypiene om Norge.

- Jeg har ikke sett bildet, men kan gladelig forestille meg det. Et slikt bilde gir ikke de rette signalene til dem vi vil være attraktive for - nemlig moderne reisende. Norge har mange spennende elementer som er langt viktigere enn lusekofter og vinterhytter, sier viseadministrerende direktør Børre Berglund i Turistrådet.

- Så dette passer ikke med strategien deres?

- Märtha og Ari er flotte representanter for Norge, men dette fotografiet bidrar til å bekrefte bildet mange har av Norge. Og det bildet trenger vi å nyansere, sier Berg-lund.

Vanity Fair inneholder vanligvis en blanding av underholdning, politikk og kultur, og har et opplag på 1,1 million. Det gjør at magasinet har et enormt nedslagsfelt.

Actionfylt snøaktivitet
Berglund understreker at leserne av bladet trolig har lite kunnskap om Norge fra før, og at det således ville vært ideelt å plassere Märtha og Ari i en annen setting.

- Aller helst ville jeg hatt dem i en actionfylt snøaktivitet - i alpinbakken eller langrennssporet, med storslått og uberørt natur i bakgrunnen, sier Børre Berglund.

Informasjonsrådgiver ved Slottet, Sven Gj. Gjeruldsen, har dette å si om saken:

- Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn sa ja til en forespørsel fra Vanity Fair sammen med en rekke andre kongelige i Europa, sier Gjeruldsen. Han ønsker ikke å kommentere selve bildet.

Alexandria 08-30-2003 06:13 PM

1 Attachment(s)
From my friend Marianne, here is a rough translation:

The Norwegian Tourist Board is really NOT pleased at all with the picture in VF of Pr. Märtha Louise & Ari Behn. It 'confirms a stereotype kind of picture of Norway' and 'they had hoped both the Princess & her husband (seen as excellent representatives for their country!) might have been pictured 'in action' and not like this.


All times are GMT -4. The time now is 04:31 PM.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2018
Jelsoft Enterprises